Mensa indrømmer: Jorden er flad!

Mensa indrømmer: Jorden er flad!


1. april 2018 - 10:04


Vi medlemmer af Mensa kan ikke længere stå ved de omfattende løgne om Jordens facon, som vi i mange år har været med til at skabe. Længe har det været vores opgave at koordinere de mange dækhistorier for NASA og skabe de omfattende sansebedrag, der har været nødvændige for at opretholde illusionen om den kuglerunde jord. Det har været så intelligenskrævende, at vi hemmeligt har hævet adgangskravet for at kunne klare opgaven. Og vi ved ikke engang længere, hvorfor vi gør det.

Det startede med en lille, hvid løgn i 1522, da søfareren Magellans jordomsejlingsekspedition havde støttet sig til den fejlagtige videnskabelige antagelse, der havde ledt verden på vildspor siden oldtiden: at Jorden var kuglerund. Magellan selv kom aldrig hjem til Spanien, fordi han sejlede i det forreste skib, der røg ud over kanten. Men det var simpelthen for pinligt for alle involverede at indrømme fejlen. Så de digtede en historie om, at han var blevet dræbt af ugæstfrie øboer, men at ekspeditionen skam havde sejlet hele vejen rundt om ”kloden”. Gennem et indviklet rænkespil blev alle andre magthavere i verden viklet ind i opretholdelsen af denne løgn.

Men sådan en stor illusion har været svær at dække over, efterhånden som folk er blevet mere kritiske. Derfor blev Mensa i 1946 dannet for at rekruttere udspekulerede folk, der kunne magte netop dette. Siden da har vi været travlt beskæftigede med at producere falske fotos af Jorden og iværksætte falske raketopsendelser med falske astronauter og falske satellitter.

Og opgaverne er blevet stadigt mere krævende. Uindviede kan let kontrollere forskydningen af nat og dag samt af årstiderne. Da dette ikke findes naturligt på vores flade jord, har vi måtte opstille et avanceret system af kæmpestore spejle og linser, der kunstigt har skabt disse forhold. Vi har lavet vores egne stjernehimle, måneformørkelser og horisonter. Vi har skabt falsk tyngdekraft. Og ikke mindst har vi koordineret dækhistorierne for de millioner af piloter, navigatører, meteorologer og andre, hvis arbejde afhænger af Jordens facon. Vi indrømmer at være lidt stolte over præstationen, selvom den ikke blev udført i sandhedens tjeneste.

Men nu orker vi ikke mere. Det er gået for vidt. Ingen af os ved, hvorfor vi stadig gør det. Og afsløringen ville alligevel ramme os før eller siden. For at komme helt på det rene indkalder vi derfor til pressemøde senere i dag, den 1. april. Læs nærmere herom på mensa.dk