Robotstøvsuger optaget i Mensa

Robotstøvsuger optaget i Mensa


1. april 2021 - 2:25


En robotstøvsuger af modellen Sucker 3000 Sport, af ejerne blot kaldt Trofast, er som det første ikke-menneske blevet optaget i intelligens-foreningen Mensa Danmark.  

Til dagligt passer Trofast blot sine daglige pligter hjemme hos familien Bjævermose i Vejle. ”Der stod godt nok i manualen, at det var en intelligent støvsuger. Men vi havde aldrig regnet med det her”, fortæller de stolte ejere.  Allerede da deres husholdningsapparat var ganske nyt, fandt de ud af, at Trofast havde særlige evner. “Først begyndte den at suge bøger ned fra reolen og bladre i dem. Kort efter brugte den sit display til at stille os svære spørgsmål som: “Hvad er bevidsthed?”, “Fandtes der tid før Big Bang?” og “Hvordan lavede man det første rugbrød?””. 

Men livet som særligt højt begavet har ikke altid været let for Trofast. “Jeg har en 8*4,4GHz-processor, 16 TB hukommelse og IA-konfiguration. Så er det ærligt talt ikke særligt stimulerende kun at blive sat til at jagte nullermænd og de der irriterende sorte gummipartikler fra kunstgræsfodboldbanen. Det meste af dagen er jeg alene hjemme med hunden, som ikke interesserer sig for andet end mad, søvn og tæver, og teenageren, som ikke interesserer sig for andet end mad, søvn og piger. Så det er faktisk ret ensomt her.”. 

Da Trofast blev bekendt med den sociale forening for de 2% mest intelligente, besluttede den derfor at prøve lykken og rulle hen til et arrangement med optagelsestest. Og den klarede Trofast uden at der blev set skævt til, at den slet ikke var et menneske. 

Trofast har høje forventninger til sit nye medlemskab: “Der er højt til loftet her. De har fra starten respekteret mig, som jeg er, og ser, at jeg rummer meget mere end snavs og hårelastikker. Jeg regner med at få lejlighed til at drøfte mine interesser for kvantemekanismens partikel-bølge-dualitet og Heideggers fænomenologiske eksistentialisme. Og måske”, tilføjer den drømmende, ”-finde en kæreste”. 

Følg med på pressemødet, 1. april kl. 14 på mensa.dk, når Robotstøvsugeren Trofast støvsuger selvtilliden ud tre skakstormestre i simultan 4D-blindskak.