Politiet udeblev ved Mensa Danmarks årsmøde

Politiet udeblev ved Mensa Danmarks årsmøde


6. juni 2017 - 12:14


På trods af et rekordstort antal deltagere og en velforsynet bar blev politiet ikke involveret på noget tidspunkt under den netop overståede MIK.

Der var lagt op til et brag af de helt store, da 250 af Mensas medlemmer var samlet i pinsen til dette års MIK, som er Mensa Danmarks årsmøde. Men i modsætning til den svenske pendant, hvor der blev spillet på trommer og festet så højlydt på hotellets tag, at politiet måtte tilkaldes, forløb den danske udgave helt uden myndighedernes indblanding.

MIK’en blev ellers afholdt på en efterskole, hvor der var både tagterrasse og et veludstyret musiklokale, og arrangørerne have sørget for at købe rigeligt med drikkevarer til den medbragte bar. Med andre ord: Skandalen lurede lige om hjørnet. Når det alligevel ikke gik så galt som i Sverige, skyldes det ifølge arrangørerne en god planlægning:

”For det første tror jeg, at vi har været gode til at passe på nøglen til musiklokalet,” siger Mette, som er en af de fire arrangører. ”Vi blev lidt nervøse, da vi hørte nyheden om den svenske årsfest, og vi besluttede os for at lave et vagtskema, så vi skiftedes til at vogte over nøglen, og det lykkedes aldrig deltagerne at få fat i et trommesæt.”

Men den nøje bevogtning af nøglen var ikke det eneste, der var planlagt.

”For det andet tror jeg, at det skyldes vores tætpakkede program,” siger Mette. ”Hvis folk er optaget af foredrag, pubquiz og pokerturnering, har de måske ikke så stort behov for at spille trommer på en tagterrasse. Og så havde vi indrettet områder til de aktiviteter, som vi ved, at folk gerne vil lave, når de er på MIK: For eksempel var der et lokale til fællessang – med klaver, der var et område til brætspil, og der var områder, hvor deltagerne kunne more sig med små logiske opgaver. Så der var tilpas med aktiviteter til at distrahere folk.”

Programmet levnede alligevel plads til flere spontane indslag fra deltagernes side, som for eksempel da deltagerne lørdag aften begyndte at danse til 90’er musik, mens andre hyggede sig i baren.

”På et tidspunkt hørte jeg, at nogle af deltagerne havde moret sig med bodytequila, men det nåede heldigvis aldrig at blive så højlydt, at naboerne ringede efter politiet,” siger den lettede arrangør.

Mensa Danmark holder MIK igen i pinsen 2018 – fra fredag den 18. maj til mandag den 21. maj.