Mensa International fylder 70 år.

Mensa International fylder 70 år.


27. september 2016 - 23:25


Mensa International fylder 70 år Den 1. oktober runder den første og største forening for højtbegavede et skarpt hjørne. Den anderledes, sociale forening for de to procent mest intelligente vokser stadigvæk. Også herhjemme i Mensa Danmark, hvor mange medlemmer oplever en frihed ved at kunne være mere sig selv blandt andre højt begavede.

Det er nu 70 år siden Mensa blev stiftet i Oxford, England, efter at advokaterne Roland Berril og Lancelot Ware var faldet i snak i en togkupe og derefter havde brygget på en ide om en selskabelig klub. I stedet for at samle sig om høje positioner i samfundet, som datidens konservative selskaber oftest gjorde, skulle den i stedet bringe særligt intelligente mennesker sammen, uanset uddannelse, politisk tilhørsforhold, køn eller familiebaggrund.

I dag tæller Mensa International 120.000 medlemmer i over 100 lande. Den danske afdeling blev stiftet i 1982 og har især i de seneste haft stor medlemstilgang. Foreningens formål er ligesom dengang: ”at identificere og fremme menneskelig intelligens, at opmuntre til forskning om intelligens og at stimulere et intellektuelt og socialt miljø for medlemmerne. ”.

Læs vores pressemeddelelse: https://www.pressport.com/pressrelease/22955/mensa-international-fylder-...