MM MENSANERE

MM MENSANERE


19. december 2018 - 15:48


Mensa Danmark runder 2000 medlemmer, allesammen nørder.

Den anderledes, sociale forening for de to procent mest intelligente er vokset hurtigt i de seneste år. Mange medlemmer oplever, at der ikke længere er samme tabuisering af intelligens i Danmark. Og i foreningen finder man frihed til at kunne være mere sig selv blandt andre højt begavede.

Mensa blev stiftet i London i 1946, mens den danske afdeling måtte vente til 1982. Mensa Danmark har især i de seneste år haft stor medlemstilgang og rundede således 2000 medlemmer mandag formiddag. Foreningens formål er ligesom dengang: ”at identificere og fremme menneskelig intelligens, at opmuntre til forskning om intelligens og at stimulere et intellektuelt og socialt miljø for medlemmerne. ”.

Specielt det sociale element i foreningen beskrives som en stor gevinst for mange af de ellers meget forskellige 2000 medlemmer af Mensa Danmark. Med en særligt høj intelligens kan det være svært at få modspil i hverdagen, og det kan ligefrem være et socialt handicap for den enkelte. Derfor betragtes foreningens mange arrangementer rundt om i landet som et frirum, hvori man ikke behøver at lægge bånd på sig selv.

Men samtidigt oplever mange i Mensa Danmark, at omverdenen ikke længere har den samme berøringsangst overfor intelligens, som den havde for blot ti år siden. Derfor kan flere potentielle medlemmer identificere sig med det nørderi, der følger med en begavelse ud over det sædvanlige.