Bliv medlem

Bliv medlem af Mensa

Sådan kan du blive medlem af Mensa

Kriteriet for medlemskab af Mensa er en IK indenfor de 2 procent mest intelligente af befolkningen. For at blive medlem skal du kunne dokumentere din IK.

Netop fordi intelligensbegrebet kan defineres på så mange måder, anerkender Mensa flere forskellige intelligenstests, hvis de er foretaget under kontrollerede forhold og rettet af en uddannet psykolog. 

 

Tag testen hos Mensa Danmark

Du kan blive testet af Mensa Danmark, hvis du er fyldt 14 år. Det koster 250 kroner, og du kan tilmelde dig her: Tilmeld dig den adgangsgivende test

Der skal forevises gyldig billedlegitimation ved testens afholdelse. Pas eller kørekort er bedst, kreditkort kan bruges hvis det har et billede og kan kobles sammen med sygesikringsbevis (navn på begge dele). 

Mensa Danmark benytter en test kaldet FRT (Figure Reasoning Test), som er udviklet af John C. Daniels og revideret af John Booth Consulting for Harcourt Test Services GmbH. Testen, som udelukkende består af figurer, kræver ingen forkundskaber og kan tages af farveblinde da den udelukkende fremstår i sort/hvid. Typen af opgaver minder om dem du kan opleve hvis du tager den vejledende test på "Test din IK". FRT består af 45 opgaver og du har 20 minutter til rådighed. 

Testen hos Mensa Danmark kan tages i alt tre gange, og der skal gå mindst et halvt år mellem hvert forsøg. 

Mensa Danmark har tilknyttet en ekstern psykolog, som er ansvarlig for rettelse af alle tests taget hos os. 

 

Test andre steder

Hvis du allerede har taget en test et andet sted, kan du kontakte Mensa på test@mensa.dk og få at vide, om vi accepterer denne test, og om resultatet berettiger dig til medlemskab.

Hvis du vælger selv at arrangere testen hos en psykolog, vil du som regel få et detaljeret resultat og en forklaring på, hvad resultatet betyder for dig. Ønsker du at bruge resultatet til at blive medlem af Mensa Danmark, så få først navnet på testen og spørg os, om testen er en af dem, vi accepterer.

For at få bedømt resultatet af en test taget et andet sted, skal følgende som minimum oplyses: 

  • Hvilken test det drejer sig om. 
  • Testresultatet angivet så detaljeret som muligt og bekræftet af psykolog. 
  • Kontaktoplysninger til pågældende psykolog. 
  • Hvornår testen er taget og evt. tidsforbrug for testen. 

Da alt arbejde i foreningen Mensa Danmark udføres på frivillig basis, kan forretningsgangen forekomme længere end andre steder. Husk derfor at få alle kontaktinformationer med ved henvendelse, ellers kan det betyde yderligere ventetid!
Al korrespondance vedrørende testen vil naturligvis blive behandlet strengt fortroligt. 

Selvom vi ikke kan tilbyde test af børn under 14 år, er der ingen aldersgrænse for medlemskab. Børn er velkomne i foreningen, hvis de har taget en test et andet sted, som berettiger til medlemskab. Vi gør dog opmærksom på, at der indtil videre ikke er ret mange medlemmer under 14 år. Selvom der er aktiviteter, hvor børn er velkomne, kan vi ikke love, at der vil være mange aktiviteter rettet mod yngre børn.

Er man interesseret i aktiviteter for børn med særlige forudsætninger, kan vi desuden anbefale at se nærmere på foreningen Gifted Children, der netop har børn med særlige forudsætninger som sit hovedinteresseområde.

 

Tilmelding og priser

Vi gør opmærksom på, at din tilmelding er bindende. Det vil sige, at hvis du bliver forhindret i at deltage, eller du glemmer at dukke op, er dine penge desværre spildt. Det er heller ikke muligt at flytte sin tilmelding fra ét tidspunkt eller sted til et andet, så tjek en ekstra gang, at din kalender ikke er booket af noget andet på det ønskede testtidspunkt.

I løbet af få minutter efter tilmelding og betaling vil du få tilsendt en mail med bekræftelse på tilmeldingen og med oplysning om adressen på teststedet. Har du ikke modtaget en bekræftelsesmail efter 10 minutter, så kig i dit spamfilter, og er den stadig ikke kommet efter en times tid, har du måske indtastet en forkert mailadresse, og i så fald vil det hjælpe at skrive til vores testkoordinator på test@mensa.dk og forelægge problemet. Denne mailadresse er ikke døgnbemandet, så der kan godt gå et par dage, før du får svar. Derfor kan det være en god ide at vælge et testtidspunkt, som ligger lidt ude i fremtiden.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at alt arbejde i Mensa er frivilligt og ulønnet og foregår i fritiden, hvorfor der ofte må påregnes en lidt længere ekspeditionstid end andre steder.

Efter testen kan der gå 3-4 uger, inden du får tilsendt et resultatbrev og et certifikat fra Mensa Danmark, som fastslår din intelligenskvotient og fortæller hvor høj den er i forhold til befolkningens statistiske resultat.

Ønsker du en test eller gentest hos Mensa Danmark er prisen 250 kr. Det beløb dækker selve den superviserede test, rettelse af testen og udstedelse af et certifikat med resultatet. Pengene betales ved tilmelding til testen.

Hvis der er fejl på certifikatet, der skyldes Mensa Danmark, er et nyt certifikat naturligvis gratis. Vær dog opmærksom på, at de oplysninger du taster ind ved tilmelding (navn, adresse og fødselsdato) bliver flettet direkte ind i teksten på det certifikat, du modtager efter testen.

Det er derfor vigtigt at du tjekker din tilmelding for tastefejl, før du sender den, da de indtastede fejl vil fremgå af certifikatet! 

Har du taget, eller planlægger du at tage, en test et andet sted, koster det efterfølgende 100 kr. at få bedømt om resultatet er godt nok til medlemskab af Mensa. Det er dog gratis at få oplyst om testen er én af dem Mensa godtager. 

Oplever du undervejs urimeligt lange ventetider i forhold til de nævnte, kan du sende en besked til testkoordinatoren fra kontaktformularen. Har du fået dit resultat, og forsøgt at melde dig ind, men ventet længe på medlemskab, kan du skrive en besked via kontaktformularen til den ansvarlige for indmeldelse. 

 

Vi ser frem til at høre fra dig!