Test din IK

Test din IK

Om IK tests på nettet:

Mensa Danmark er blevet gjort bekendt med, at der på nettet reklameres for forskellige andre "IK-tests". Nogle mod betaling, andre gratis. Mensa Danmark er ikke associeret med disse tests. Vi står udelukkende bag den gratis vejledende IK test her på siden. 

..........................

Denne "IK-Test" er kun vejledende.

Det resultat der opnås, er ikke et udtryk for din egentlige intelligenskvotient, men kun ment som en "prøve" og et underholdningsmæssigt indslag. Dog skal det tilføjes, at de fleste, som har prøvet begge tests, synes at online-for-sjov-testen er lidt sværere end den adgangsgivende test, så hvis du opnår et resultat på 120 eller derover i for-sjov-testen, anbefaler vi dig at prøve kræfter med Mensas adgangsgivende test. Så har du nemlig rigtig gode chancer for at "bestå" og blive tilbudt medlemskab.

Testen består af 39 opgaver, som man har 40 minutter til at besvare. Bliver man færdig før tid, kan man under punktet "MENU" trykke på "Submit" for at få beregnet sit resultat.

Opgaverne består af en stor figur, hvori der mangler en brik. Under figuren er der otte valgmuligheder, hvoraf kun én er den rigtige. Finder man to mulige løsninger, er den rigtige løsning den mest simple af dem.

Man vælger sit svar ved at klikke på den ønskede brik og valget bliver nu registreret på tavlen der findes til højre. Ombestemmer man sig, trykker man blot på en anden brik og den vil nu markeres på tavlen. Kan man ikke umiddelbart løse en opgave, kan man gå videre til den næste, for senere at vende tilbage til opgaven.

 

Testen er udviklet af Anders Ditlev Jensen

Online-testens resultat er vejledende og er altså dermed ikke et bevis på en bestemt IK. Resultatet er derfor heller ikke adgangsgivende til Mensa. 

Start online-testen

 

Prøv også online-tests hos Mensa i Sverige. 

Bemærk at alle 3 tests kun er vejledende. Kommer du over 120 (= øverste 10 %) i en eller flere af dem skulle du overveje at melde dig til Mensa Danmarks optagelsesprøve - hvis du har mod på at prøve en autoriseret test, kan du overveje at melde dig til test med det samme.

Tilmelding til officiel test