Mensa Sverige oplever Boom i Medlemssøgning efter Fylleslag

Mensa Sverige oplever Boom i Medlemssøgning efter Fylleslag


1. juni 2017 - 10:09


"Al reklame er god reklame" sagde Simon Spies. I hvert fald har vores svenske søsterforening oplevet en stor bølge af interesse og testtilmelding efter at en dum afslutning på deres årstræf har fået sit helt eget liv i pressen.

På Hotel Elite i Eskildstuna havde Mensa Sverige holdt fest med over 400 deltagerne medlemmer. Langt ud på natten, da festen var slut, og de fleste havde forladt hotellet, havde personalet haft deres hyr med en håndfuld stærkt berusede personager, sandsynligvis medlemmer. Den lokale avis kunne bagefter berette, at de var utroligt støjende, og at de både trængte op på taget og ind i et konferencerum, hvor de gav sig til at spille på et trommesæt. Det endte med, at hotellets personale måtte tilkalde ordensmagten for at genoprette husordenen. En skidt opførsel, som dog fik en udramatisk afslutning.

Men det sluttede ikke der. For de følgende dage bredte historien sig til de landsdækkende svenske medier under overskriften: "Mensa Möte Sluttede i Fylleslag" (Mensamøde sluttede i Drukgilde). Det blev fulgt op med et lækket opslag fra medlemmernes lukkede Facebookside, hvor forkvinden Monica Orski kalder de skyldige "Jävla idioter". Siden blev historien oversat mange steder i Verden, også i Danmark, hvor blandt andet Politiken har moret sig over nyheden om, at intelligente mennesker ikke kun er intelligente men også mennesker. 

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den sidste uge har Mensa Sverige modtaget rigtigt mange henvendelser om mulighederne for indmeldelse. Forhåbentlig er de blevet interesserede i foreningens mange aktiviteter og ikke i en forventning om lejligheder for til at rage fulde rundt på hoteltage.

Niels Ellevang

http://politiken.dk/udland/art5972421/Kampdruk-giver-superkloge-en-opsan...

 Hotel Elite i Eskilstuna