Test din IK

Denne "IK-Test" er kun vejledende.

Det resultat der opnås, er ikke et udtryk for din egentlige intelligenskvotient, men kun ment som en appetitvækker og et underholdningsmæssigt indslag.

Testen består af 39 opgaver, som man har 40 minutter til at besvare. Bliver man færdig før tid, kan man under punktet "MENU" trykke på "Submit" for at få beregnet sit resultat.

Opgaverne består af en stor figur, hvori der mangler en brik. Under figuren er der otte valgmuligheder, hvoraf kun én er den rigtige. Finder man to mulige løsninger, er den rigtige løsning den mest simple af dem.

Man vælger sit svar ved at klikke på den ønskede brik og valget bliver nu registreret på tavlen der findes til højre. Ombestemmer man sig, trykker man blot på en anden brik og den vil nu markeres på tavlen. Kan man ikke umiddelbart løse en opgave, kan man gå videre til den næste, for senere at vende tilbage til opgaven.

Man kan navigere på to måder:
1. Ved hjælp af pilene under figuren
2. Ved at klikke direkte på den ønskede opgave på tavlen til højre

Nederst til venstre ses hvor lang tid man har tilbage.

Testen er udviklet af Anders Ditlev Jensen

Online-testens resultat er vejledende og
er altså dermed ikke et bevis på en bestemt IK.
Resultatet er derfor heller ikke adgangsgivende til Mensa.


(kræver flash installeret)


Prøv også online-tests hos Mensa i Norge og Sverige.

Bemærk at alle 3 tests kun er vejledende. Kommer du over 120 (= øverste 10 %) i en eller flere af dem skulle du overveje at melde dig til Mensa Danmarks optagelsesprøve - se hvor og hvornår i listen over testarrangementer

IK tests på nettet

Mensa Danmark er blevet gjort bekendt med, at der på nettet reklameres for forskellige andre "IK-tests". Nogle mod betaling, andre gratis. Mensa Danmark er ikke associeret med disse tests. Vi står udelukkende bag den gratis vejledende IK test her på siden.