Interessegrupper

Interessegrupper

Interessegrupper - eller SIG'er som det hedder i Mensa

SIG står for Special Interest Group. En SIG er en interessegruppe, som gruppemedlemmerne selv styrer. Af praktiske grunde vælger gruppen en SIG-general, som koordinerer gruppens aktiviteter. Mensa Danmark har mange SIG'er, der spænder over en bred vifte af interesser. Blandt andet kan nævnes:

 

AstronomiSIG

AstronomiSIG
AstronomiSIG'en er til for alle medlemmer med en interesse i at kigge på stjerner, planeter og alt det andet interessante, der kan findes ude i det store mørke himmelrum. Her kan der tales om observationer, deles erfaringer og billeder, samt planlægges fælles ture ud under den mørke nattehimmel. Der er mulighed for at debattere teleskoper, udstyr og andet brugbart materiel, når stjernerne skal studeres på nærmere hold. Det er ikke noget krav for at blive medlem af SIG'en, at man ved noget særligt om astronomi. Ej heller behøver man at have noget udstyr, det er mest af alt en hyggelig forsamling, hvor det er himlens objekter, der er omdrejningspunktet.

 

Backgammon-SIG

En SIG for dem som kan lide at spille Backgammon og gerne vil have mulighed at spille regelmæssigt. Vi mødes en gang om måneden og spiller for hyggens skyld, men der er bestemt også mulighed for mindre konkurrencer og turneringer.

 

FotoSIG

FotoSIG er et samlingssted for mensanere med interesse for fotografi. SIG'en holder primært til på forum FotoSIG, men det er også muligt at arrangere udflugter, workshops mm. På forum er der mulighed for at diskutere teknik, udstyr og Photoshop, ligesom det også vil være et ideelt sted at lægge guides op til forskellige tricks/teknikker. Brugere har på forum også mulighed for at få bedømt deres egne billeder og få ros/ris og råd fra andre brugere.

 

HåndarbejdsSIG

Rok'en går - MIK 2009
Vi strikker og hækler, væver og syr - og alt det indimellem. Her er forumet, hvor folk begejstres over en strikket ræv, matematiske patchwork og hjemmefabrikerede möbiustørklæder. Her deles tips og idéer, opskrifter og nethenvisninger - og så skal vi mødes med jævne mellemrum til håndarbejde og rød portvin.

 

Idræts-SIG

Idræt er sjovt og øger iltoptagelsen i hjernen.

Uanset niveau kan det gøre en dejlig oplevelse dejligere at være fælles om at deltage i små og store idrætsarrangementer. Vi har således hvert år deltagelse i DHL-stafetten i København, Aarhus og Odense. Derudover lokker vi hinanden med til forskellige løbs- og fodboldarrangementer.

På vores idrætsforum deler vi erfaringer vedrørende træningsmetoder og udstyr. 

 

IT-SIG

IT-SIG

 

Iværksætter-SIG

Gruppens formål er at give mensanere mulighed for at hente inspiration, sparring og hjælp, når de ønsker at udnytte deres intellekt til at iværksætte kommercielle eller filantropiske projekter.

 

Litteratur-SIG

Litteratur-SIG
Litteratur-SIG'ens formål er at forene interesse for litteratur med behageligt samvær. Vi mødes til et enkelt måltid, hygger os og lader diskussionerne udvikle sig med udgangspunkt i en roman, som vi på forhånd har aftalt at læse. Som udgangspunkt har den, der påtager sig at afholde næste arrangement, også valgretten når det gælder hvilken bog, der skal læses. Alle typer af litteratur kan tages op. Forventet mødefrekvens ca. hver anden måned.

 

Opgave-SIG

Primært diskuterer vi opgaveløsning og opgavekonstruktion eller emner der beslægter sig hermed. Opgave-SIG'en har i perioder leveret opgaver til Forum Mentum. Hvis du har forslag til yderligere aktivitet, så skriv en notits på webforum for at finde ud af om der er andre interesserede.

 

Øl-SIG

SIG'ens formål er at udbrede kendskabet til ølvarieteter, sådan at medlemmernes kendskab til forskellige ølsorter og -mærker udvides, og man derfor ikke bare drikker det samme, som man altid har gjort. Vi mødes til ølsmagning ca. en gang om måneden.

 

Plante-SIG

Plante-SIG
Vi er planteelskere, havefreaks, potteplanteentusiaster og blomsterkrukkenørder, eller også vil vi bare gerne have nogle tips og ideer fra andre. Med Plante-SIG'en vil vi skabe et forum, hvor vi kan udveksle erfaringer om alt, hvad der gror i haven, i drivhuset, i krukker og potter på terrassen og i vindueskarmen. Her kan vi også få feed back på vores ideer og drømme og føre dem ud i livet ved evt. at bytte stiklinger, frø, løg og knolde.

 

Poker-SIG

Vi mødes engang imellem og spiller for hyggens skyld. Spiltypen er primært Texas Hold'em no limit, og vi spiller ofte om point og har en rangliste. Det foregår for det meste privat, men engang imellem spiller vi online eller til større sammenkomster som f.eks. MIK. Desuden øver vi os også, så vi kan deltage i større Mensaturneringer i nabolandene. SIG'en har et forum på members.mensa.dk, hvor vi diskuterer spillet og udveksler erfaringer.

 

Skrive-SIG

SIG'ens formål er at skabe et forum for medlemmer, der skriver skønlitterære tekster. Giv og få konstruktiv respons på de tekster, vi hver især arbejder med, i en tryg og kreativ atmosfære. Vi mødes og læser vores tekster højt for hinanden og hjælpes ad med at blive bedre.

 

Spille-SIG

Spille-SIG København: En stor del mensanere har en svaghed for at more sig med diverse former for spil - varierende fra lettilgængelige chancespil som rafling til komplicerede strategispil som Civilization. Vi mødes som regel mellem 8 og 12 gange i løbet af et år, og så bruger vi en halv eller hel dag på at spille forskellige spil. Spille-SIG'en råder over en flok spil, og der er altid medlemmer, som medbringer deres egne yndlingsspil, så der er masser at vælge imellem og gå i gang med.

Spille-SIG Århus: Vi mødes ca. 8-10 gange om året i foreningens lokaler i Mejlgade, startende lørdag lige over middag, og så spiller vi til vi ikke gider mere. Vi spiller allehånde brætspil á la Dead of Winter, Pandemic, Galaxy Truckers, Disc World og Forbidden Desert, såvel som kortspil á la Dominion, Sequence, Lobo 77 og Bohnanza, plus diverse spil, som ikke kan kategoriseres som kort- eller brætspil, fordi de er begge dele eller ikke nogen af dem. F.eks. Seven Wonders, Dixit, Resistance eller Avalon, eller måske Tantrix, Quirkle, Roll for the Galaxy og Quibbler.

Der er en lille flok “stamkunder”, som dukker op næsten hver gang, men arrangementet er åbent for alle medlemmer. Spille-SIG råder over en række spil, men det er en rigtig god ide at medbringe dit eget yndlingsspil, eller måske et nyt spil, som du trænger til at få afprøvet J

Det sker også, at medlemmer arrangerer spille-aftener med et bestemt tema i deres eget hjem, f.eks. Resistance, Civilization eller Battlestar Galactica. Alle arrangementer vil fremgå af kalenderen eller et opslag på Mensa Midtjyllands Facebook-gruppe.

 

Ung-SIG

Ung-SIG
Formålet med Ung-SIG er at skabe et godt miljø for unge i Mensa, så Mensa også på den måde holder bedre på nye unge mensanere. Ung-SIG henvender sig primært til unge mensanere, så der er mulighed for at skabe kontakter unge imellem. Ung-SIG arrangementer annonceret på Mensa kalenderen vil naturligvis være åbne for alle medlemmer. Arrangementer i Ung-SIG kan være alt lige fra hyggeaftener og diskussioner til fest og biografture. Det primære i Ung-SIG er at unge mensanere kan mødes under hyggelige forhold. Ung-SIG er en international SIG (en såkaldt ISIG), ude i den store verden er den kendt som MY-SIG, som bl. a. afholder international sommerlejr, MY-Camp, i forskellige lande. Du kan læse mere om MY-Camp på http://www.my-camp.org/

 

Internationale SIG'er

Som medlem af Mensa Danmark har man adgang til at deltage i en række internationale SIG'er, som er oprettet af Mensa-foreninger i andre lande. Disse internationale SIG'er arbejder bl. a. med slægtsforskning, amatørradio, lystsejlads, rejser, klassisk musik, og meget andet.