Mensa International

Mensa International

Mensa International

Mensa er en verdensomspændende forening med ca. 130.000 medlemmer i over 100 lande. Som medlem af Mensa Danmark har man derfor adgang til Mensa-aktiviteter i de ca. 40 lande som har en national Mensa-forening. Desuden findes der en gruppe af Direct International Members (DIMs) for Mensa-medlemmer som bor i lande uden egen Mensa-organisation. Du kan læse mere på Mensa Internationals hjemmeside, hvor du også kan finde links til de enkelte medlemslandes hjemmesider.

 

SIGHT 

Spanien

 

SIGHT står for Service for Information, Guidance and Hospitality for Travellers, og er et internationalt Mensa-netværk for rejsende mensanere, som ønsker at møde udenlandske mensanere. I lande med nationale Mensaer udpeges en SIGHT-koordinator, der formidler kontakt til SIGHT-hosts, som er mensanere, der stiller deres hjem til rådighed for mensanere på gennemrejse. Som mensaner kan man også selv melde sig som SIGHT-host og få ukendte gæster langvejs fra.

 

 

MY-SIG youthcamp 

Bueskydning international sommerlejr

 

Mensa Danmarks Ung-SIG er en international SIG (Special Interest Group). Ude i den store verden går den under navnet MY-SIG (Mensa Youth-SIG). Der afholdes årligt  sommerlejr i forskellige lande, her er der bueskydningsøvelser på lejren i Bulgarien. Du kan læse mere om sommerlejren på http://www.my-camp.org

 

 

Mensa IT-Community 

www.mensa.org

 

På Mensa Internationals hjemmeside, www.mensa.org, kan alle 110.000 mensanere fra hele verden logge ind og bruge fælles diskussionsfora og chat. Der er også kalendere fra de nationale Mensaer, så skal man ud at rejse er det bare at kigge forbi og se hvilke Mensa-aktiviteter der er i udlandet, ligesom man her kan få kontakt med SIGHT-værter.

 

 

AG

Alle nationale Mensaer holder årsmøder, kaldet Annual Gatherings, forkortet AG. Ud over at rumme de nationale generalforsamlinger er programmet for AG'er som regel foredrag, udflugter, fest, hyggesnak, SIG-møder. Som medlem af en national Mensa er man altid velkommen til at deltage i AG'er i andre lande. Bare for at være anderledes kalder vi den danske AG for MIK, det grønlandske ord for sammenkomst.